Kolumbie – Diego Samuel – fermented washed (50 g)

Komplexní káva ideální na filtr. Chuťový profil: luční kvítí, velikost balíčku: 50 g.

 

Země: Kolumbie

Oblast: El Tambo, Cauca

Farma: El Paraiso

Odrůda: mixed

Metoda zpracování: fermented washed

Nadmořská výška: 1 700 až 1 950 m n. m.

Velikost farmy: 27 ha

Importér: Falcon Coffees

Skladem
125 Kč 250 Kč / 100 g

O FARMÁŘI

Diego Samuel pěstuje kávu už 14 let. Jeho farma Villa Esperanza-Paraiso v El Tambo má rozlohu 27 hektarů. Na farmě najdete odrůdy castillo, colombia, caturra, pink bourbon a geisha.

Diego a jeho rodina si na farmě postavili vlastní laboratoř. To jim umožnilo začít experimentovat s vlastními fermentačními protokoly. Díky svému neotřelému přístupu ke kávě získal Diego několik ocenění.

 

O ZPŮSOBU ZPRACOVÁNÍ KÁVY

Zpracování začíná anaerobní fermentací v třešních po dobu 28 hodin. Tato fermentace probíhá v nádržích s přetlakovými ventily při teplotě 19 °C. Po odstranění slupky následuje další anaerobní fermentace po dobu 40 hodin při teplotě 21 °C. Káva následně projde tepelným šokem – nejprve se promyje ve vodě o teplotě 40 °C a poté ve vodě o teplotě 12 °C. Káva se nakonec suší 28 hodin při teplotě 42 °C, a to dokud nedosáhne vlhkosti mezi 10 až 11 %.

 

POVINNÉ ÚDAJE

Pražená zrnková káva, 100% arabika. Skladujte na suchém a tmavém místě v pečlivě uzavřeném původním obalu nebo v uzavřené nádobě. Výrobce: Mgr. Miroslav Meňhert, Oldřichova 620/34, 128 00 Praha, Česká republika, IČO: 05221030.