Kolumbie – Diego Samuel – fermented washed (50 g)
Komplexní káva ideální na filtr. Chuťový profil: luční kvítí, velikost balíčku: 50 g.
Země: Kolumbie
Oblast: El Tambo, Cauca
Farma: El Paraiso
Odrůda: mixed
Metoda zpracování: fermented washed
Nadmořská výška: 1 700 až 1 950 m n. m.
Velikost farmy: 27 ha
Importér: Falcon Coffees
Kategorie: | Káva na filtr |
---|
O FARMÁŘI
Diego Samuel pěstuje kávu už 14 let. Jeho farma Villa Esperanza-Paraiso v El Tambo má rozlohu 27 hektarů. Na farmě najdete odrůdy castillo, colombia, caturra, pink bourbon a geisha.
Diego a jeho rodina si na farmě postavili vlastní laboratoř. To jim umožnilo začít experimentovat s vlastními fermentačními protokoly. Díky svému neotřelému přístupu ke kávě získal Diego několik ocenění.
O ZPŮSOBU ZPRACOVÁNÍ KÁVY
Zpracování začíná anaerobní fermentací v třešních po dobu 28 hodin. Tato fermentace probíhá v nádržích s přetlakovými ventily při teplotě 19 °C. Po odstranění slupky následuje další anaerobní fermentace po dobu 40 hodin při teplotě 21 °C. Káva následně projde tepelným šokem – nejprve se promyje ve vodě o teplotě 40 °C a poté ve vodě o teplotě 12 °C. Káva se nakonec suší 28 hodin při teplotě 42 °C, a to dokud nedosáhne vlhkosti mezi 10 až 11 %.
POVINNÉ ÚDAJE
Pražená zrnková káva, 100% arabika. Skladujte na suchém a tmavém místě v pečlivě uzavřeném původním obalu nebo v uzavřené nádobě. Výrobce: Mgr. Miroslav Meňhert, Oldřichova 620/34, 128 00 Praha, Česká republika, IČO: 05221030.