🚚 Doručení zdarma při objednávce nad 600 Kč.

Čokoládové Mexiko na espresso

Komplexní káva ideální na espresso. Chuťový profil: hořká čokoláda, lesní jahody a mandle.

 

Země: Mexiko

Oblast: Cosautlán de Carvajal, Veracruz

Farmář: Carlos Cadena

Farma: Huehuetepan

Odrůda: bourbon

Metoda zpracování: natural

Nadmořská výška: 1 350 m n. m.

Velikost farmy: 23 ha

Importér: Chicas Industry

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
699 Kč 395 Kč od 395 Kč 139,80 Kč / 100 g 158 Kč / 100 g

O KÁVĚ

U tohoto lotu začíná proces sklízením třešní. Třešeň se nechá plavat v nádobě s vodou, aby se odstranily všechny nečistoty a špatná zrna. Potom se třešně nechávají 20 hodin odpočívat. Následuje přesun do uzavřených nádrží, kde je zahájen proces anaerobní fermentace. Po uplynutí požadovaného času (přibližně 72 hodin) se káva suší na afrických postelích.

Až je káva plně usušena, zabalí se do pytlů GrainPro, ve kterých odpočívá zhruba dva měsíce. Před exportem je ještě finálně očištěna. 

 

O FARMĚ

Co o sobě říká Carlos Cadena?

„V naší rodině zastupuji pátou generaci pěstitelů kávy. Ve skutečnosti to byl můj otec, který začal klasické pěstování komoditní kávy předělávat k obrazu svému a začal rodinnou farmu pomalu měnit. Od přesazování, přes vysazování nových odrůd, až po prořezávání kávovníků. Já jsem do kávového businessu mých rodičů nahlédl až po dokončení bakalářského studia, kdy jsem se vrátil na farmu.

V roce 2012 jsem se začal účastnit soutěže Taza Excelencia Mexico, kde jsem se umístil na 6. místě. To byl pro mě velký zlom a přišla nová revoluce. Začali jsme zkoumat odrůdy a experimentovat s novými procesy. Následovalo důkladné rozřazování a identifikace všech našich políček a rozřazování lotů podle toho, jaké zpracování čemu sedí. V kávě se stále vzděláváme. Jeden z kurzů o zpracování kávy jsem absolvoval na fince Chelín. Co se týče soutěžení, tak s tím pokračujeme dál a míříme výš. V roce 2023 jsem vyhrál 3. místo na Cup of excellence se směsí gesha a pacamara.“

 

POVINNÉ ÚDAJE

Pražená zrnková káva, 100% arabika. Skladujte na suchém a tmavém místě v pečlivě uzavřeném původním obalu nebo v uzavřené nádobě. Výrobce: Mgr. Miroslav Meňhert, Oldřichova 620/34, 128 00 Praha, Česká republika, IČO: 05221030.