Jak si u nás vybrat kávu?

Potřebujete svou denní dávku kofeinu, ale nevíte, kterou z našich káv si vybrat? Máme pro vás menší pomůcku.

 

Jak si u nás vybrat kávu - titulka

 

1. Filtr, nebo french press?

Nejdřív se musíte rozhodnut, jestli chcete kávu na filtr (V60, Chemex apod.), nebo na french press. Zrna totiž pražíme s ohledem na způsob přípravy.

Kávu na filtr pražíme tak, aby více vynikla kyselost, kávu na french press zase tak, aby byla kyselost trochu potlačená. Všechna zrna ale pražíme světleji, takže určitou aciditu byste očekávat měli. Naši kávu si samozřejmě můžete připravit, jakkoli chcete. Na espresso ji však nedoporučujeme (tedy pokud zrovna nemáme v nabídce speciální kafe do kávovaru).

 

2. Ovoce, oříšky nebo čokoláda?

Když už víte, jak budete kávu připravovat, musíte se rozhodnout, jakou chuť preferujete. Nabídku neustále obměňujeme, takže jednou u nás najdete zrna z Kolumbie, jindy zase z Rwandy či Mexika. Káva z každé krajiny chutná trochu jinak a její chuť ovlivňuje i to, jak byla zpracovaná.

Nejlépe uděláte, když si rozkliknete konkrétní kávu. V jejím popisu se dozvíte, jestli můžete očekávat chuť hořké čokolády, červeného ovoce anebo třeba lískových oříšků.

 

3. Dokončení objednávky

Vybrali jste si? Skvělé! Platit u nás můžete kartou přes platební bránu Shoptet Pay. Kávu vám pak zašleme přes Zásilkovnu (cena za doručení je 89–109 Kč, při objednávce nad 1 500 Kč je doručení zdarma). Objednávky aktuálně zasíláme jen na území České republiky. Pokud jste z Brna, můžete si objednávku vyzvednout v Café Localité (Jánská 12).

Zpět do obchodu